+36 70 392 5739 info@premiumgarden.hu
0
0 Items Selected

No products in the cart.

 

Az egészséges és szép gyep eléréséhez 3 fontos dologra kell figyelnünk:

  1. Öntözés
  2. Nyírás
  3. Tápanyag

Az öntözésről és a nyírásról korábban már írtunk, most vegyük jobban szemügyre a tápanyagot. Alapvetően az év különböző szakaszaiban más és más tápanyagra van szüksége a gyepnek: csírázás során a foszfor (P), stresszes időszakban a kálium (K), növekedés, sejtfalképzés során pedig a nitrogén (N) segít a gyepnek.

A különböző NPK tartalmú gyeptrágyák és gyepműtrágyák gyakran tartalmaznak egyéb hatóanyagokat is, a leggyakoribbak ezek közül a vas (Fe) és a magnézium (Mg).

A fentiek nem azt jelentik, hogy hetente/havonta más és más tápanyagot kell kijuttatni, mert a gyártók reagálva a lakossági igényekre ma már előállítanak olyan, akár 8-9 hónapos hatástartammal rendelkező műtrágyákat is, amik segítségével akár tavasztól őszig meg tudjuk adni a gyepnek a szükséges tápanyagot. Ilyen az ICL által gyártott Landscaper Pro Full Season, ami márciustól novemberig ellátja a gyepet tápanyaggal a burkolt szemcsék fokozatos feltáródása által.

Természetesen lehetnek összetett és profi, akár sportpályákon is alkalmazható éves programok, azonban mi most egy alacsonyabb és egy közepes költségvetésű programot hoztunk, ami az átlagos felhasználású házikertek esetén ideális és elegendő.

2 termékkel egész évben

Ezzel a programmal mindössze 2 termékre lesz szükségünk egész évben:

Ebben a 2 termékben megvan minden, ami az egész éves tápanyagellátáshoz szükséges, de fontos, hogy ez csak akkor éri el a kívánt hatást, ha az öntözés és nyírás megfelelően történik.

4 termékkel egész évben

Ez a program már összetettebb az előzőnél, ehhez 4 termékre lesz szükségünk: